Volvo C60 Hibrid (Diesel + Electric)
Volvo C60 Hibrid (Diesel + Electric)

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, din martie, Volvo va prezenta o noua versiune a modelului V60 cu motorizare hibrida (diesel + electric). Suedezii se lauda ca aceasta masina consuma doar 1,9 litri de motorina pentru fiecare suta de kilometri iar emisiile de dioxid de carbon sunt de numai 50 g/km. Partea foarte interesanta este ca motorul diesel are o capacitate de 2,4 litri, produce 215 cai putere, are un cuplu de 440 Nm si este echipat cu o cutie automata cu sase trepte. Motorul electric, cu care este echipat V60, are produce 70 cai putere, propulseaza puntea spate a masinii si este alimentat de un set de baterii de 12 kWh

Conform celor de la Volvo, V60 Plug-in Hybrid combina cele mai bune caracteristici ale celor doua tehnologii de propulsare ce le utilizeaza, intr-o masina “sports wagon”. Daca se utilizeaza doar motorul electric, masina are o autonomie de aproximativ 52 km.

Volvo V60 Plug-in Hybrid este dezvoltat impreuna cu o alta companie suedeza, Vattenfall, care este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de solutii de producere a energiei din Europa. Oficialii Volvo, au anuntat ca noul model va intra in productia de serie incepand cu 2012 si, foarte probabil, vor inregistra un mare succes de piata, daca pretul de achizitie al masinii nu va fi exorbitant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...