Pe mai multe artere rutiere din tara se circula, sambata, in conditii de iarna, drumurile fiind acoperite cu un strat de zapada intre 1 si 3 centimetri, informeaza un comunicat al Infotrafic, remis AGERPRES.

Pentru reducerea numarului de accidente, Politia Rutiera organizeaza filtre, pe drumurile pe care se circula in conditii de iarna, pentru depistarea si sanctionarea soferilor care nu au autovehiculele echipate corespunzator pentru a circula in astfel de conditii, precizeaza comunicatul.

Conform prevederilor legale, este interzisa circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Date fiind conditiile meteo rutiere prognozate pentru aceasta perioada, politistii recomanda soferilor sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum (carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei), sa foloseasca in mod corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitate si a putea fi observati in trafic, sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculul dinainte pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare.

De asemenea, conducatorii auto trebuie sa verifice periodic acumulatorul masinii, pentru a nu avea surpriza de a ramane imobilizati pe drum, sa foloseasca mai ales frana de motor si sa asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz, mai precizeaza comunicatul Infotrafic.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...