Agentia de Protectie a Mediului din America (Environmental Protection Agency) a propus ca pana in 2025 toate masinile vor trebui sa consume doar 3,8 litri/100 km, scrie Pro Motor.

Pentru un moment este doar o propunere a agentiei de protectie a mediului, ea “circuland” inca din noiembrie anul trecut si a fost respinsa de toti constructorii fara posibilitate de negociere. Motivul este unul foarte usor de inteles, si anume reducerea poluarii cauzate de masini. Propunerea Agentiei Federale de Protectie a Mediul este de reduce a consumului tuturor masinilor noi, cu exceptia camioanelor pana la valoarea de 3,79 litri/100 de km.

Initiativa nu pare deloc rea iar constructorii ar avea destul timp sa se alinieze la aceasta directiva, mai ales ca tendintele actuale sunt de migrare catre masinile hibride si electrice. Chiar daca se adopta sau nu aceasta propunere legislativa, masinile oricum vor consuma din ce in ce mai putina benzina insa acest lucru nu va insemna deloc reducerea costurilor de exploatare si nici a costurilor de achizitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...