Candva un jucator important pe piata auto europeana si mai ales pe cea italiana, Fiat se confrunta cu mari probleme financiare cauzate de scaderea cererii de automobile, vanzarile totale fiind la cel mai mic volum din ultimii 15 ani. Tinand cont si pierderile de aproape un miliard de euro pe an, italienii se vad nevoiti sa-si modifice radical strategia de business.

Solutia cea mai la indemana ar fi inchiderea celor cinci fabrici din Italia care produc anual 650.000 automobile cu un numar de 22.000 de angajati. Prin comparatie, fabrica italienilor din Polonia are numai 6.000 de angajati si asambleaza aproximativ 600.000 unitati pe an. In acest context, inchiderea unitatilor de productie din peninsula pare cea mai rationala solutie, aspect care nu este deloc acceptat de sindicate care ameninta cu greva generala. Mai mult decat atat, nu cu mult timp in urma, CEO-ul Fiat, Sergio Marchionne, promisese investitii de 20 miliarde € pana in 2014.

Surprinzator, Chrysler, companie din acelasi grup cu Fiat, previzioneaza un profit de 2,1 miliarde € pentru anul care se va incheia in curand. Nu cu mult timp in urma compania americana se afla de asemenea intr-o situatie dificila insa a reusit sa se redreseze si sa revina pe profit chiar cu ajutorul celor de la Fiat (si de la statul american 🙂 ). Ciudate sunt caile afacerilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...