Mercedes-Benz, un producator auto asociat cu ideea de lux ataca segmentul utilitarelor de tip „truck” cu noul X Class, un model excentric ce are la baza platforma Nissan Navara.

mercedes benz x class

Nu este nicio noutate ca producatorii auto colaboreaza si dezvolta impreuna platforme comune pentru modelele pe care le produc. De aceasta data, producatorul de la Stuttgart a ales platforma Nissan Navara NP300 pentru a dezvolta, in premiera, primul autoturism utilitar de tip „american truck”.

Clasa X, denumirea aleasa de cei de la MB, va veni in doua variante, Stylish Explorer si Powerful Adventurer, si se adreseaza la doua segmente diferite de clienti.

Cei de la Mercedes-Benz au identificat o nisa aproape deloc exploatata, cea a utilitarelor de lux! Desi baza de pornire este un model existent, noua clasa X se va diferentia clar prin design-ul exclusivist. Toti ceilalti concurenti de pe segmentul truck-urilor pun accent pe functionalitate si abilitati utile, avand aspecte spartane in general. De altfel, directorul de design al MB a declarat despre noul X Class ca este “emotionally appealing”, ceea ce ar putea fi cea mai siropoasa descriere facuta vreodata despre o astfel de camioneta.

mercedes benz x class powerfull adventurer

Videoclip de prezentare Merces-Benz X Class

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...