Skoda Superb
Skoda Superb

Producatorul ceh de automobile Skoda, membru al grupului Volkswagen, a anuntat zilele trecute ca in 2010 a fost inregistrat un nou record al companiei in materie de vanzari. Astfel, numarul de automobile Skoda vandute anul trecut la nivel mondial a ajuns la 762.000, in crestere cu 11,5% fata de 2009 (684.000 unitati). Mai mult de atat, pentru prima oara in istorie, Skoda a vandut mai mult de 750 de autoturisme.

Chiar daca vanzarile totale au crescut, in Europa numarul de masini vandute a scazut cu 5% in 2010. Cresterea totala a fost generata de catre vanzarile foarte bune pe pietele asiatice si in Rusia.

Winfried Vahland, Presedintele Consiliului de conducere al Skoda, a declarat ca pana in 2018 se doreste dublarea vanzarilor la nivel mondial, sursa aceastei cresteri fiind generata de pietele din tarile in curs de dezvoltare.

Multi analisti ai pietei auto au enuntat de nenumarate ori teoria canibalismului intre modelele grupului VW. Evolutia din ultimii ani a pietei auto a demonstrat ca toate brandurile grupului au supravietuit foarte bine si niciunul nu a avut probleme financiare (cu exceptia Bugatti care este un caz special), chiar daca uneori exista suprapuneri ale segmentelor de piata vizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să-ți placă și...