ADAC, cea mai mare si prestigioasa asociatie automobilistica din Germania si Europa, acorda anual mai multe premii privind inovatiile aduse in domeniul automobilistic. In general se premiaza realizarile tehnice care, in timp, au cel mai mare potential sa ajunga standarde in aceasta industrie.

Anul acesta, ca de multe alte ori in trecut, ADAC a acordat premiul pentru categoria Inovatie & Mediu, producatorului german Mercedes Benz. Noutatile aduse de Mercedes sunt:

  • Active Blind Spot Assist – sistem activ de avertizare a soferului cand se doreste schimbarea benzii si apare un risc de coliziune cu un alt vehicul aflat pe o banda adicenta, care nu a fost observat de sofer deoarece se afla in “punctul mort” al oglinzii.
  • Active Lane Keeping Assist – sistem care detecteaza cand un autovehicul iese de pe banda pe care merge si apoi il redreseaza utilizand sistemul ESP; se infraneaza rotile din exterior, astfel corectand traiectoria masinii.

Istoria recenta ne-a aratat ca optiunile de siguranta pe care Mercedes le utilizeaza pe masinile produse acum se vor regasi ca dotari standard sau optini pentru toate autoturismele dupa 7-8 ani. Exemple sunt nenumarate dar ne putem limita la  ABS, ESP si airbag-uri.

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) este cel mai mare club automobilistic din Germania si Europa, cu peste 17 milioane de membri in 2010. ADAC dispune de o flota de masini de interventie, recunoscute dupa culoarea galbena, care ofera asistenta tehnica soferilor care au probleme pe drumurile Germaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...