Motoarele Diesel devin populare in SUA
Motoarele Diesel devin populare in SUA

In urma cu 10-15 era foarte dificil sa gasesti o masina diesel in SUA, vanzarile acestora fiind de aproximativ 3% din totalul pietei auto. In prezent situatia sta cu totul altfel, pretul in crestere constanta al benzinei pe continentul nord american si criza i-au impins pe americani in zona in care incearca intens sa reduca costurile de exploatare a masinilor. Varianta logica ar fi automobilele hibride insa preturile mari de achizitie nu fac din acestea o solutie financiara viabila. In acest context, motoarele diesel au devenit o optiuni demna de luat in seama.

Mercedes, BMW sau Volkswagen au adus de mult timp motoarele diesel in SUA iar vanzarile acestora au inceput sa inregistreze cresteri semnificative. In primele zece luni ale lui 2011, VW a vandut cu 37% mai multe automobile diesele fata de anul trecut!

Producatorii americani si japonezi au fost pana in prezent consecventi benzinei insa aceasta situatie este pe cale sa se schimbe. Chevrolet a anuntat ca din 2013 va introduce o versiune diesel a modelului Cruze iar Cadillac a luat de asemenea o optiune ferma in utilizarea propulsoarelor pe motorina. Nici Mazda nu va ramane in urma si a anuntat ca in curand va aduce pe piata americana motoarele SkyActiv-D.

Desi in Europa motorizarile diesel nu mai inseamna neaparat economie, din cauza pretului in crestere al motorinei si a costului mai mare de achizitie, in SUA este posibil ca reducerea costurilor sa fie substantiala. Cand treci de la 3,0 V6 benzina pe 2,0 TDI se cam injumatateste costul pe suta de kilometri parcursa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...