Companiile de asigurari au platit in primele noua luni despagubiri aferente politelor auto cu o valoare cumulata de 2,7 miliarde de lei (650 mil. euro), in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor CSA.

Daunele achitate pe polite auto reprezinta peste 87% din totalul despagubirilor inregistrate pe segmentul de asigurari generale. Despagubirile pe polite facultative (Casco) au scazut cu mai mult de 20% in primele noua luni si au ajuns la 1,5 miliarde de lei, in conditiile in care si primele brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari s-au contractat puternic in aceeasi perioada.

Pe RCA asiguratorii au platit peste 1,2 miliarde de lei, in crestere cu 1% fata de perioada corespunzatoare din 2010. Companiile de asigurari simt o presiune tot mai mare pe partea de daune pentru vatamari corporale, unde au ajuns sa plateasca sute de mii de euro pentru un singur caz. Asiguratorii au platit in perioada ianuarie-septembrie despagubiri de 3,1 miliarde de lei pe polite de asigurari generale, reprezentând aproape doua treimi din primele brute subscrise pe acest segment de piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...