Firmele de asigurari din Romania profita de noua legislatie privind obligativitatea echiparii masinilor cu avelope de iarna si anunta ca nu-si vor mai despagubi clientii cu polite Casco ce nu respecta legea.

Practic, daca nu ai cauciucuri de iarna risti sa nu fii deloc despagubit in cazul in care ai avariat masina. Unii asiguratori nuanteaza putin situatia si spun ca ar putea plati doar o fractiune din dauna sau nu vor plati deloc daca se dovedeste ca accidentul s-a produs din cauza lipsei anvelopelor potrivite pentru sezonul rece.

Groupama precizeaza ca nu va plati nimic daca toate rotile masinii nu sunt echipate cu cauciucuri de iarna si dezvolta subiectul spunand ca nu vor despagubi asiguratul daca nu are anvelope in stare buna chiar si vara. Practic te vei putea trezi ca nu primesti niciun leu daca anvelopele sunt mai vechi de 4-5 ani, in functie de reglementarile interne ale firmei de asigurari.

Ce spun asiguratorii

Groupama Asigurari arata clar ca „nu se despagubeste dauna pe Casco daca aceasta s-a produs in conditii de iarna, iar masina asigurata nu era dotata corespunzator sezonului“.

Generali Asigurari spune ca „in cazul producerii unui eveniment asigurat, de catre un sofer care conduce un autovehicul neechipat de iarna, despagubirile acordate se diminueaza cu 30%.

Omniasig refuza plata doar in cazul in care  se dovedeste ca evenimentul asigurat are o cauzalitate directa cu faptul ca vehiculul nu este echipat conform  dispozitiilor legale.

Astra Asigurari nu plateste  „in situatia in care asiguratul circula pe propria raspundere, folosind anvelope neadaptate la conditiile de drum si are loc un risc asigurat, din cauza acestuia.

Asirom spune: „In cazul avarierii autovehiculului asigurat, se aplica o fransiza procentuala din cuantumul pagubei, daca acesta nu era echipat, in momentul producerii daunei, cu anvelope de iarna“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...