La doar cateva saptamani de cand s-au vandut primele masini Nissan Leaf in SUA, au aparut deja plangeri privind autonomia autoturismului, care nu prea e ca in reclama. Desi cei de la Nissan sustineau sus si tare ca Leaf poate parcurge 100 mile / 160 km cu un “plin”, se pare ca posesorii de Leaf au parte de o autonomie sensibil mai mica.

Pe forumul MyNissanLeaf.com, cei mai multi dintre proprietari indica o autonomie reala ce variaza intre 60 si 80 de mile (96 si 128 km). Mai problematic este faptul ca estimarile masinii privind autonomia sunt cam optimiste; au fost raportate cazuri in care computerul de bord indica o autonomie de 17 mile iar dupa numai 5 mile masina s-a oprit de tot, pentru a preveni deteriorarea bateriilor.

Un reporter al Barron, revista cu stiri economice din SUA, a incercat sa parcurga un drum de 82 mile insa nu reusit sa parcurga aceasta distanta, chiar daca masina a fost incarcata complet.

Situatia cu care se confrunta Nissan era oarecum previzibila. Cel mai elocvent indiciu era povestea consumurilor declarate de producatorii de automobile, pentru masinile echipate cu motoare conventionale. Intotdeauna, consumurile obtinute de soferi sunt cu 1 – 2 litri mai mari decat ceea ce scrie in descrierea comerciala a masinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...