Audi a vandut cele mai multe autoturisme premium, in Romania, de la inceputul anului. Producatorul din Ingolstadt a depasit BMW si Mercedes-Benz, ocupantii locurilor doi, respectiv, trei, in acest clasament dominat autoritar de marcile germane.

Marcile germane au dominat cu nestirbita autoritate piata de autoturisme premium din Romania in primul trimestru al anului.

Clasamentul vanzarilor de masini noi a cunoscut insa o modificare la varf, dupa cum consemneaza statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Daca BMW termina 2011 pe prima pozitie, Audi a devenit producatorul numarul unu in perioada ianuarie-martie 2012, cu un total de 479 de autoturisme livrate.

BMW a coborat pe doi, cu 431 de masini comercializate, in timp ce Mercedes-Benz s-a obisnuit cu pozitia a treia (405 unitati).

Gama de segment mediu A4 si SUV-ul intermediar Q5, fiecare cu cate 82 de unitati comandate, au fost cele mai de succes propuneri ale portofoliului Audi.

Range Rover a vandut 130 de automobile, iar Volvo – 107, acestea fiind singurele marci premium care au mai depasit suta de unitati pe primul trimestru.

Alfa Romeo, Porsche, Lexus, Infiniti si Jaguar n-au reusit nici macar impreuna sa adune o suta de unitati comercializate pana la finele lunii martie, potrivit APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...