e-benzinaGermanii de la Audi au produs in premiera e-benzina care este un combustibil produs prin sinteza fara utilizarea petrolului. E-benzina este iso-octan in procent de 100% si prin urmare are cifra octanica 100 (dupa metoda RON).

Deoarece e-benzina nu contine sulfuri sau benzen, arderile foarte sunt putin poluante si, de asemenea, au un randament foarte ridicat. Producatorul de la Ingoldstadt intentioneaza sa testeze noul combustibil atat in laborator cat si in motoare reale. Pe termen lung, compania si-a produs sa optimizeze procesul de sinteza astfel incat sa nu se mai utilizeze deloc biomasa, ci doar apa, hidrogen, CO2 si lumina soarelui.

Initiativa celor de la Audi de a gasi noi tipuri de combustibili alternativi celor bazati pe hidrocarburi este una laudabila si, poate, in timp se va dovedi eficienta. Desigur, momentan nimeni nu vorbeste de costurile de productie insa, pe masura ce petrolul se va epuiza, combustibilii alternativi vor deveni mai accesibili datorita producerii lor in masa si a perfectionarii metodelor de sinteza.

Asteptam cu mare interes rezultatele testelor cu e-benzina in motoarele Audi (si implicit Volkswage).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...