Dupa ce, acum cateva zile, prezentatorii Top Gear au insultat live poporul mexican, afirmand despre acestia ca sunt lenesi, incompetenti (si epitetele nu se opresc aici), din mai multe directii au aparut semne de nemultumire. Un mexican ofensat, Iris de la Torre, a declarat ca intentioneaza sa dea BBC-ul in judecata pentru comentariile rasiste.

Evident la scurt timp, televiziunea britanica a venit cu un comunicat de presa prin care explica oarecum afirmatiile prezentatorilor (e mult spus ca isi cer scuze), afirmand ca glumele pe seama stereotipurilor nationale fac parte din “umorul Top Gear”: “Our own comedians make jokes about the British being terrible cooks and terrible romantics, and we in turn make jokes about the Italians being disorganized and over dramatic; the French being arrogant and the Germans being over organized. We are sorry if we have offended some people, but jokes centered on national stereotyping are a part of ‘Top Gear’s’ humor.”

Iata ce a spus Richard Hammond in emisiunea in cauza: “Mexican cars are just going to be a lazy, feckless, flatulent, oaf with a moustache leaning against a fence asleep looking at a cactus with a blanket with a hole in the middle on as a coat.” Evident, si Jeremy Clarkson a pus ceva sare pe rana, adaugand ca ambasadorul mexican nu va fi ofensat de aceasta declaratie, deoarece doarme cu telecomanda in mana. Din pacate pentru ei, chiar ambasadorul a fost primul care a reactionat.

PS: BBC incearca sa blocheze toate inregistrarile de pe youtube, insa tot ma scapa cate un filmulet:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...