Doi dintre cei mai mari actori de pe piata romaneasca au ieftinit carburantii. Din pacate se pot bucura doar cei care au motoare pe benzina, intrucat motorina nu a fost ieftinita nici la OMV Petrom, nici la Lukoil, companii care au redus preturile in ultimele doua-trei zile.

De exemplu, OMV Petrom, cel mai mare jucator de pe piata, dupa numarul de statii, a ieftinit benzina de sambata-dimineata, 5 noiembrie, cu 4 bani/litru. Astfel, un litru de bezina Premium fara Plumb de 95 costa la statia C-tin Brancoveanu, nr 97A, 5,26 de lei. capital.ro a aratat in luna iulie ca la aceasta statie, Petrom practica cele mai mici preturi din Bucuresti.

Mentionam ca din luna aprilie, compania a ales sa nu mai publice preturile medii pe site, ci au ales un sistem de afisare a preturilor in fiecare statie. Preturile difera de la statie la statie, astfel ca  in zona centrala a Capitalei carburantii pot costa mai mult decat la o benzinarie de la marginea Bucurestiului. Preturile in statii pot fi, fata de cele de referinta, cu plus sau minus 5%.

In ceea ce priveste sortimentul Top premium 99+, acesta se comercialeaza in statia mentionata mai sus cu 5,63 de lei, cu 4 bani mai putin.

In acelasi timp, cei care aleg sa alimenteze de la statia de pe Mihai Eminescu vor plati pentru un litru benzina Premium fara Plumb 5,46 lei, iar pentru sortimentul Top premium 99+, 5,83 de lei.

O ieftinire cu 6 bani a fost facuta de cei de la Lukoil, unde preturile medii de referinta sunt de 5,39 lei/litru, pentru sortimentul Euroluk 95, si de 5,89 lei/litru – sortimentul Ecto 98.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...