De zeci de ani BMW a produs masini cu motoare aspirate  si tractiune pe puntea spate. Ei bine, in ultima vreme bavarezii au cam fost nevoiti sa mai renunte la traditie si sa se adapteze realitatilor tehnice din prezent. Dupa ce multe modele, inclusiv din seria M, au fost echipa cu motoare turbo, a venit vremea sa vedem si primul BMW cu tractiune pe fata, lucru pe care nu-l credeam posibil in viitorul apropiat.

Viitoarea generatie a seriei 1 va fi construita cu tractiune pe rotile din fata, in principal din motive practice. Astfel compacta bavarezilor va beneficia de mai mult spatiu util pentru pasageri si portbagaj. Multi fani BMW vor spune ca noua serie 1 nu va mai fi la fel de “fun to drive” insa un sef de la BMW, Ian Robertson, are un contrargument perfect la acest posibil dezavantaj, si anume ca in ultimii 10 ani nimeni nu s-a plans de tinuta de drum a masinilor Mini care sunt fabricate tot de BMW si au tractiune pe axa fata. De asemenea, oficialul bavarez ne asigura ca viitoarele BMW-uri cu tractiune fata vor fi “The Ultimate Driving Machines”.

Mercedes, un alt constructor de masini cu tractiune pe puntea spate, are deja, de multa vreme, un model cu tractiune pe spate (modelul compact A Klasse).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...