In noianul de prezentari si lansari de noi modele care vor avea loc in acest an se remarca, fara doar si poate, cele ale producatorilor care au unitati de productie in Romania. Nu mai putin de trei noi modele Dacia si alte trei Ford vor ajunge pe piata autohtona in 2012.

Primul nou model Dacia cu care vor face cunostinta romanii in acest an va fi Lodgy, vehicul produs in Maroc, la Tanger, dar care va fi comercializat si la noi incepand cu primavara acestui an. Monovolumul va avea, conform jurnalistilor germani de la AutoBild, un pret de pornire de circa 9.000-9.500 de euro. Tot din Maroc va sosi in Romania si un al doilea model Dacia. Conform unor surse din piata, 2012 este anul in care va fi lansat un vehicul utilitar asemanator actualului Kangoo al producatorului francez Renault. Utilitara de dimensiuni reduse va costa ceva mai putin decat Lodgy si va ajunge pe piata romaneasca in a doua jumatate a anului.

In sfarsit, cel mai important model pe care Dacia il va prezenta in acest an va fi un nou Logan. Mai mare, mai moderna si cu un design mult mai atractiv, viitoarea versiune a best-seller-ului romanesc va fi prezentata la expozitia auto de la Paris care debuteaza, cu cele doua zile dedicate specialistilor si presei, pe 27 septembrie. Laurens van den Acker, actualul sef al departamentului de design din cadrul grupului Renault, declara in primavara anului trecut ca modelul Dacia va fi mai germanic, mai robust si mai rational.

Al doilea producator care detine o unitate de productie in Romania, Ford, va prezenta in primavara lui 2012 nou model Ranger, o camioneta cu reale valente de off-roader in versiunea cu tractiune integrala. Tot in primele luni ale anului va fi lansata in Romania si o noua interpretare a vehiculului comercial usor Transit.

Ford va demara la Craiova productia noului motor EcoBoost de 1 litru, care va echipa in prima faza modelul Focus, in primele luni ale anului 2012, urmand ca, la inceputul verii, sa iasa de pe banda de asamblare si primele modele B-Max de serie. Clientii vor putea cumpara acest model incepand cu toamna lui 2012. De asemenea, in prima parte a anului, in preajma uzinei din Craiova isi vor deschide portile noi unitati de productie pentru componentele necesare asamblarii modelelor Ford.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...