Masina noastra cea de toate zilele

Masina dvs. este probabil unul dintre cei mai buni prieteni pe care ii aveti si din acest motiv trebuie respectata si ingrijita. Chiar daca nu are un suflet, ea ramane totusi unul dintre cele mai importante lucruri din viata fiecarui om si cu siguranta ca multi dintre noi ne consideram popriile masini, nu ca pe niste simple accesorii, ci ca pe adevarati prieteni de incredere, care ne ajuta in multe momente, mai ales atunci cand avem de rezolvat o anumita problema. Practic, in ziua de astazi o masina chiar este o necesitate si acest lucru este subliniat de tot mai multe persoane. Insa grija pe care trebuie sa i-o purtam bunului nostru prieten este una destul de accentuata si mai ales costisitoare. O masina este ca un animalut de companie, are nevoie mereu de a fi in centrul atentiei si de a se bucura de grija pe care stapanul i-o poarta.

Masina trebuie sa arate mereu bine, asta e o certitudine

Grija continua a fiecarui proprietar de masina este conturata de investitiile lunare si respectiv anuale pe care le face acesta. Cele mai importante astfel de investitii constau in imbunatatirea imaginii pe care o are masina, in curatarea acesteia si, atunci cand este nevoie, in repararea diverselor piese avariate. In ceea ce priveste partea de aspect, fie el exterior, fie interior, exista anumite servicii prin intermediul carora o masina poata “reinvia”, oricat de multe probleme ar avea. Cel mai cunoscut serviciu de imbunatatire a design-ului masinii si foarte cunoscut atat la nivel international, cat si in Romania este detailing-ul. Acest serviciu implica foarte multe procese tehnice si se refera la posibilitatea de a infrumuseta masina cu ajutorul unor substante chimice ce dezinfecteaza, curata sau protejeaza zonele asupra carora sunt aplicate respectivele substante. Mai pe scurt, in momentul in care masina dvs. are o problema de aspect exterior ce trebuie remediata, atunci serviciul de detailing exterior este cel mai recomandat de catre specialistii in domeniu, din pricina faptului ca este bazat pe tehnologii chimice menite sa faca toata treaba “murdara”. Oricare ar fi alegerea dvs., trebuie sa fiti foarte atenti la substantele chimice folosite in detailing-ul exterior, pentru ca acestea va pot afecta daca nu le aplicati cu anumite protectii speciale, substantele putand ataca in mod direct vazul, mirosul sau gustul.

Ceara auto si sealant-ul, doua solutii absolut exceptionale

Si ca sa intram mai adanc in miezul problemei, va vom spune cam asa, scurt pe doi: ceara auto si sealant-ul. Ce sunt ele si cat de benefice pot fi pentru a obtine o caroserie absolut superba? Raspunsul este pe masura: atat ceara auto, cat si sealant-ul reprezinta o modalitate excelenta de a va proteja masina, dar si de a accentua suprafetele vopsite ale acesteia. Practic ceara auto si sealant-ul vor fi lipite ulterior de caroserie pentru a putea oferi acesteia o bariera de protectie. Astfel caroseria este pe deplin protejata si ii este conferit un grad mult mai ridicat de durabilitate, dar si de protectie impotriva razelor ultraviolete (UV), raze extrem de daunatoare, in general, mai ales vopselelor metalizate, dar mai putin celor mate. Vopseaua poate fi tratata de asemeni si cu ajutorul unui tip special de ceara pasta din carnauba. Aceasta adauga inca un strat in plus de protectie si este deosebit de utila soferilor ce conduc masini in zone puternic ploioase. Stratul de ceara pasta din carnauba va crea un efect hidrofob (picaturile de apa vor aluneca foarte repede de pe caroserie) pe suprafata pe care a fost aplicata, prevenind aparitia petelor de apa. De asemenea acest tip de ceara protejeaza masina si de urmele lasate de pasari sau chiar de insectele ce se strivesc de caroserie in timpul mersului masinii. Un alt tip de protectie al masinii este reprezentat si de tratamentele hidrofobe pentru geamuri, aceasta protectie actionand asemanator ca o ceara auto, nepermitand apei sa se opreasca pe suprafara geamului.

Va recomandam cu inima deschisa sa folositi o ceara auto speciala pentru tipul dvs. de problema pe care o aveti in domeniul detailing-ului exterior!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...