Noutati auto

CEO-ul grupului Volkswagen confirma intrarea in productie a conceptului XL1, din 2013

In ianuarie, la salonul auto de la Doha, Qatar, Volkswagen a prezentat un concept inedit atat prin design cat si prin consumul incredibil de mic, sub un litru la suta de kilometri. Desi cred ca nimeni nu se astepta ca acest concept va intra vreodata in productia de serie, CEO-ul grupului Volkswagen a declarat pentru Autonews Europe ca XL1 va fi produs chiar din 2013 insa intr-un numar redus de exemplare.

Conceptul supereficient va fi produs in Germania, la Dresda sau Wolfsburg, si va fi propulsat de un motor electric de 27 cai putere si un diesel de doar 0,8 litri si 48 cai putere. Datorita materialelor ultrausoare cu care va fi construit, XL1 va avea o greutate de doar 795 kg.

Pana la viteza de 35 km/h se va utiliza doar propulsorul electric, punct la care va fi angrenat si motorul diesel. XL1 va fi echipat si cu o cutie de viteze DSG cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte cu ajutorul careia se va accelera de la 0 la 100 km/h in 11,9 secunde si se va atinge o viteza maxima de 160 km/h, limitata electronic. Daca ar fi sa-i credem pe oficialii VW, XL1 va avea un consum mediu de doar 0,9 litri de motorina la suta de km.

Desigur, toate aceste numere impresionante vor veni cu un pret pe care nu multi vor fi dispusi sa-l plateasca. Mai mult ca sigur va fi mai rentabil sa-ti cumperi o masina conventionala si sa cumperi motorina pentru multe sute de mii de kilometri. Important este faptul ca producatorii auto incearca sa introduca in piata masini cat mai economice; pe masura ce acestea vor fi produse in serii mai mari, vor deveni si mai accesibile.

1 comentariu

  1. CEO-ul grupului Volkswagen confirma intrarea in productie a conceptului XL1, din 2013 - driveco.ro

    […] credem pe oficialii VW, XL1 va avea un consum mediu de doar 0,9 litri de motorina la suta de km. Pentru articol in varianta completa, click aici! (focusauto.ro) Posted under Mass […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...