Un rezumat tehnic sub forma de raport de la inginerii Societatii Auto (SAE) expune faptul ca modelul Chevrolet Corvette Stingray 2015 va avea o noua cutie automata cu 8 trepte ce va inlocui actuala cutie automata cu 6 viteze, de asemenea optionala.

Rezumatul a fost initial publicat pe pagina SAE dar a fost sters dupace alte entitati media au preluat stirea printre care si revista AUTOMOBILE. Acest raport sustine ca aceasta cutie va putea transmite cuplul maxim de 1000 Nm si cu un raport general de distributie a puteriide 7.0.

Aceasta transmisie cunoscuta si sub numele de 8L90 ar trebui sa aiba si o componenta de accelerare rapida pentru faptul ca are prima treapta mai scurta datorita celor 2 pinioane introduse suplimentar. Aceasta din urma promite o economie mai buna a combustibilului  deoarece motorul functioneaza in treapta intai la turatii mai mici.

Consumul actual este imbunatatit cu aproximativ 600 ml decombustibil la 100 de kilometri prin introducerea acestei cutii cu 8 trepte, in regim de autostrada, ceea ce nu este rau pentru un motor V8 de 6,2 litri si 455cp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...