Citroen C Zero
Citroen C Zero

Cu ocazia lansarii modelului C4 in Romania, directorul Citroen Didier Gerard a declarat ca, in cateva saptamani, firma pe care o conduce va prezenta primul autoturism electric ce va fi disponibil pe piata romaneasca.

“Citroen C-Zero vine peste cateva saptamani in showroomuri, vom fi primii care vom aduce o masina electrica in Romania. Lucram cu companii mari sa promovam masinile. Nu va fi un volum mare. Vrem sa le inchiriem, clientii vor plati o rata pentru utilizare, insa masinile sunt si de vanzare pentru cine doreste. Infrastructura pentru autoturisme electrice nu este dezvoltata in Romania; poate in 2012. In prezent astfel de masini se folosesc in tarile nordice”, a spus Didier Gerard.

Modelul C-Zero face parte din clasa super-mini si este propulsat de un motor complet electric ce produce 64 cai putere, intre 3000 si 6000 rotatii pe minut, si are un cuplu de 180 Nm la 2000 rotatii pe minut. Tractiunea este pe puntea spate iar motorul este alimentat un sistem de 88 de baterii (celule) cu o capacitate de 50 Ah fiecare.

Autonomia masinii este de 30 km. In doar 30 min, bateriile se incarca la 80% din capacitate iar o incarcare completa dureaza 6 ore (cam mare diferenta de timp!).

1 comentariu

  1. Baga un articol si despre Nissan Leaf. Va fi lansata in Romania la vara, si are o autonomie mult mai mare decat buburuza asta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...