Intr-un articol aparut pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor se anuta ca numarul daunelor cauzare de masini inmatriculate in tara de la sud de Dunare este in crestere cu 31% fata de aceeasi perioanda a anului trecut. Din pacate nu se spune si cate dintre aceste dosare au fost finalizate cu succes (adica pagubitii si-au reparat masina fara probleme pe asigurarea bulgareasca).

In primele 6 luni ale anului curent, numarul dosarelor de dauna avizate ca urmare a accidentelor  rutiere provocate pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in Bulgaria a crescut cu 31% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 1.798 de dosare de dauna.

Acestea reprezinta 34,6% din numarul total de 5.190 de dosare avizate in semestrul I al anului 2011 ca urmare a accidentelor produse in tara noastra de vehiculele inmatriculate in Uniunea Europeana si alte state membre ale Sistemului International Carte Verde. Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, aceasta pondere a crescut cu 7,4 puncte procentuale.

Pe locurile urmatoare se situeaza: Italia (cu 584 dosare de dauna avizate), Spania (526 dosare), Germania (478 dosare), Ungaria (391 dosare) si Franta (313 dosare). Prin urmare, accidentele produse de vehiculele inmatriculate in aceste 6 tari au condus la avizarea unui numar cumulat de 4.090 dosare de daune (78,8% din total), in crestere cu 4,3% fata de anul trecut, aceeasi perioada.

Se constata astfel ca daunele avizate ca urmare a accidentelor produse de vehiculele din Bulgaria sunt in continua crestere, numarul acestora evoluand pe acelasi trend puternic ascendent pe care s-a inscris inca de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In tot anul 2010, numarul acestora a fost de 3.155, fata de 204 cat s-a inregistrat in 2006, adica de 15 ori mai mare.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, a declarat: “Din solicitarile de informatii primite la Comisie, am constatat ca sunt persoane pagubite in urma accidentelor provocate de vehicule inmatriculate in strainatate care nu stiu cui sa se adreseze pentru a obtine despagubirea. De aceea, incepand de astazi, proprietarii de vehicule din Romania vor putea gasi pe site-ul nostru un set de informatii utile care explica cui trebuie sa se adreseze pentru a obtine despagubirile in asemenea situatii, in functie de locul unde s-a produs accidentul si de tara in care este inmatriculat vehiculul vinovat. Speram ca aceste informatii vor fi binevenite, mai ales ca este perioada de concedii”.

Sursa: www.csa-isc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...