Proiectul anuntat de catre cei de la Google anul trecut este tot mai aproape de a se transforma in realitate. Aceste masini sunt perfect autonome si au capacitatea de a se conduce singure fiind dezvoltate dupa o tehnologie avansata a carei Google este principalul promotor. Lipsite de volan, pedala de acceleratie sau frana, masinile Google sunt tot extrem de aproape de a fi omologate si de a putea fi introduse in trafic fara niciun fel de pericol pentru siguranta celorlalti soferi sau a celorlalti pasageri. Ramane insa un mister deocamdata ce tip de acumulatori auto vor folosi aceste masini de domeniul viitorului.
Versiunea acestei masini, despre care se spune ca va putea fi lansata in serie, este inca un prototip care mai trebuie supus testelor de catre compania mama. Totusi, este foarte posibil ca aceste masini sa poata sa ajunga in circulatie incepand din aceasta vara avand in vedere progresele uimitoare pe care dezvoltatorii acestui automobil le-au facut in ultimul timp. In prima faza, interesantul automobil Google va putea circula pe strazile din Mountain View, California, si vor putea rula cu o viteza de aproximativ 40 km/h menita sa preintampine anumite riscuri pe care le presupune o astfel de incercare.
In timpul perioadei in care aceasta masina a fost dezvoltata, au fost parcursi aproximativ 2.7 milioane de km/h, fapt care le-a permis celor de la Google sa traga o serie de concluzii relevante si sa fie pregatiti pentru orice nereguli care ar putea fi semnalate. Totodata, Google afirma ca aceasta masina a reusit sa acumuleze echivalentul a peste 145 de ani de condus pentru un sofer auto din Statele Unite ale Americii.
Pentru a putea fi omologata in traficul rutier, masina dispune desigur de faruri functionale, oglinzi laterale si roti mai mari decat cele normale, de acumulatori auto, dar si de un senzor care sa-i permita functionarea in conditii cat mai sigure. Conform Best Tires, rotile, si implicit anvelopele, de dimensiuni mai mari sunt menite sa ofere un plus de siguranta si de stabilitate acestor masini in ciuda faptului ca automobilul Google este mai mic decat o masina obisnuita.
Cu toate acestea, pe parcursul testelor din jurul institului de cercetare in cadrul caruia a fost dezvoltata masina, compania Google a raportat o serie de accidente minore in care acest automobil a fost implicat. Chris Urmson, seful programului de dezvoltare al vehiculului, a declarat ca pana acum automobilul a fost implicat in 11 accidente de circulatie din care 7 au fost loviri din spate, in special la semafoare, iar restul au fost ciocniri minore din lateral de catre masini care n-au luat in seama indicatorul de stop