Conform Capital.ro, Ministrul Mediului va trebui sa prezinte in Guvern cu o solutie in urma deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene potrivit careia taxa de prima inmatriculare este contrara normelor europene.

„Am cerut un punct de vedere oficial si argumentat ministrului Mediului, care, pe baza deciziei, ne va prezenta in Guvern o solutie argumentata. In acest moment, noi nu avem decizia in fata, urmand ca dupa ce ministrul Mediului va analiza impactul ei, sa ne prezinte un punct de vedere oficial”, a spus premierul Emil Boc.

Curtea a apreciat ca legislatia romaneasca in aceasta materie are ca efect faptul ca vehiculele second-hand importate, cu o vechime considerabila, sunt taxate cu pana la 30% din valoarea lor, chiar daca este aplicata o reducere insemnata la taxa ca urmare a scaderii valorii acestora – in timp ce masinile similare oferite pe piata auto second-hand interna din Romania nu sunt supuse acestei taxe. In atare conditii, legislatia are ca efect descurajarea importului si inscrierii in circulatie in Romania a masinilor second-hand cumparate in alte state membre.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...