Dacia Lodgy 2012
Dacia Lodgy 2012
Dacia Lodgy 2012
Dacia Lodgy 2012

Dacia a publicat astazi, 5 ianurie 2012, primele imagini oficiale cu noul model de familie Lodgy care urmeaza sa fie lansat anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie.

Modelul Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri, cu circa 30 de centimetri mai lung decat un Logan, si este dotata cu 7 locuri. Conform companiei, numele – Lodgy – care aminteste de englezescul “lodge”, este o trimitere directa la trasatura sa esentiala: capacitatea de a gazdui o intreaga familie si bagajele sale.

Dacia Lodgy este primul mono­volum din istoria marcii romanesti. Grupul Renault a aplicat si pentru noul brand aceeasi strategie ca pentru Duster, prezentand designul si numele mo­delului printr-un concept care participa la cursele pe gheata din Trofeul Andros, una dintre cele mai cunoscute si mai specta­culoase competitii auto din Franta.

Productia monovolumului Lodgy va demara in serie in primavara anului viitor la Tanger, in Maroc, utilizandu-se colectii CKD (Complete Knocked Down – masini complet dezasamblate) exportate din Romania. Astfel, cel de-al saptelea model din gama Dacia va continua sa sustina balanta comerciala si exporturile Romaniei, cu toate ca va fi primul model al constructorului fabricat exclusiv intr-o alta tara.

Potrivit presei marocane care citeaza surse din cadrul Renault, anul viitor se vor produce aproximativ 90.000 de unitati din noul Lodgy, pentru ca ulterior sa se ajunga la un volum de 170.000 de unitati.

In plus, presa marocana a subliniat faptul ca “uzina de la Tanger nu are nimic in comun cu cea de la Mioveni, in conditiile in care cea din Romania dispune de un centru de cercetare, multi furnizori deja prezenti un jurul fabricii, in timp ce pentru a asambla noul Lodgy, multe componente vor fi importate.

Lodgy este cel de al saptelea model din gama Dacia, dupa preluarea de catre Renault. La uzina de la Mioveni, Dacia pregateste intrarea in productie a noii generatii a modelului Logan, programat pentru lansarea pe piata in toamna acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...