Revista franceza L’Argus a prezentat saptamana trecuta imagini cu urmatorul (al cincilea) model de Dacia si care urmeaza sa fie lansat in 2012. Imaginile ne prezinta un Logan MCV mult stilizat si inaltat, ce aduce aminte de vechiul Renault Espace, care a fost o masina populara cu ceva ani in urma.

Masina arata bine in desene iar francezii mentioneaza ca aceasta va beneficia de sapte locuri pentru pasageri. Ca motorizari, vor fi disponibile doua variante ale clasicului diesel de 1,5 litri, cu 90 si 110 cai putere, si un propulsor surpriza, pe benzina, 1,2 TCE (turbo) ce va produce 100 de cai putere. Ce-i drept, viitorul apropiat apartine motoarelor mici si supra-alimentate si este de apreciat ca Dacia intra in acest trend.

Singurul aspect care nu ne place la acest model este acela ca nu va fi produs in Romania, ci la noua fabrica Renault din Tanger, Maroc. Aceasta este a doua fabrica din Maroc, dupa cea din Casablanca care produce deja la capacitate maxima (70.000 de unitati pe an), si este prevazuta sa asambleze anual aproximativ 400.000 de masini. Prin comparatie, uzina din Romania produce 300.000 de autoturisme pe an (tot la capacitate maxima).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...