Automobile Dacia va opri, in perioada 22 aprilie-2 mai, activitatea de montaj si caroserie la uzina de la Mioveni, din cauza problemelor cu aprovizionarea unor piese de catre furnizorii constructorului, a anuntat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault in Romania.

“Va inceta doar activitatea de montaj si caroserie, departamentele de mecanica si logistica urmand sa lucreze ca pana acum. Disfunctionalitatile cu livrarea de piese din partea unor furnizori nu au legatura cu situatia din Japonia. Ele sunt determinate de dificultatile de natura financiara pe care le au furnizorii.

Fluxul de livrari sufera dereglari de mai multe luni. Este vorba de un tip de motor si anumite piese de caroserie”, a precizat reprezentantul grupului francez in Romania.

Mai multi giganti ai pietei auto precum Toyota, Honda si Citroen au anuntat recent reduceri ale productiei din Europa din cauza crizei japoneze. Oreviceanu arata insa ca, in cazul uzinei de la Mioveni, cauzele intreruperii activitatii sunt de alta natura.

Avand in vedere ca suspendarea productiei coincide cu perioada sarbatorilor pascale, nu cred ca angajatii Dacia sunt foarte suparati pe aceasta situatie. Mai degraba vor fi afectati clientii care au comandat Dacii in aceasta perioada, care vor trebui sa astepte mai mult pana la livrarea masinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...