Reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu au oficializat astazi debutul programului de reinoire a parcului auto din Romania, Rabla 2012. Ziua de start este 19 martie insa masinile vor putea fi casate abia incepand de pe data de 3 aprilie 2012.

Ca si anul trecut, programul Rabla nu va rula pana la sfarsitul calendaristic al anului ci numail pana pe data de 19 noiembrie. Conditiile generale ale programului de casare sunt practic identice cu cele de la Rabla 2012, valoare primei de casare fiind de 3.800 lei iar pentru o masina noua se pot utiliza un numar maxim de trei tichete / vouchere.

Valoare bugetului programului Rabla 2012 a scazut putin fata de anul anterior, fiind de 114 milioane lei, ceea ce va permite casarea unui numar de 30.000 masini vechi. Foarte probabil, bugetul va fi suplimentat daca tichetele se vor epuiza prematur.

Debutul programului Rabla/REMAT a fost asteptat atat de cumparatorii de  masini dar mai ales de dealerii auto deoarece vanzarile de autoturisme noi au scazut puternic in primele luni ale anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...