Grupul francez Renault, din care face parte si Dacia, pare a fi in pragul semnarii unui acord cu autoritatile algeriene privind construirea unei uzine care sa asambleze modele Dacia.

De luni bune francezii de la Renault incearca sa ajunga la o intelegere cu autoritatile algeriene pentru a construi o uzina in care sa asambleze masini. „Semnarea unui acord ar putea avea loc in luna mai”, a declarat pentru ANE o sursa apropiata negocierilor care a refuzat sa isi faca public numele din cauza caracterului „sensibil” al negocierilor. Despre potentiala investitie a grupului din Hexagon in Algeria se vorbeste de mai bine de un an insa nimic nu a fost confirmat oficial pana acum. Cu toate acestea, la inaugurarea fabricii de la Tanger, din Maroc, unde este produs modelul Dacia Lodgy, Carlos Ghosn, seful Aliantei Renault-Nissan, a mentionat ca exista discutii cu guvernul algerian.

O noua investitie Renault in nordul Africii poate parea cel putin ciudata avand in vedere ca uzina din Maroc are capacitatea de a furniza masini atat in Europa cat si in zona mentionata. Cu toate acestea, divergentele dintre Algeria si Maroc fac in acest moment imposibil un acord comercial care sa permita importul de masini din statul vecin. Si, cum Algeria are in prezent o piata de circa 400.000 de masini iar analistii estimeaza o crestere accelerata in urmatorii ani, o investitie poate fi destul de profitabila. Mai ales ca seful Renault a declarat recent ca piata din Africa are un potential enorm, neexploatat deocamdata.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...