Testele pe calculator si noile tipuri de chestionare au dus la o scadere a numarului celor care iau proba scrisa a examenului autor.

Anul acesta, doar 38% dintre soferii aspiranti au luat proba teoretica, fata de 50% cat luau inainte, in varianta clasica, pe foi, scrie Gandul.

La introducerea noului sistem de examinare pe calculator au existat o serie de probleme, mai ales pentru cei obisnuiti cu vechile chestionare auto si care nu erau familiarizati cu folosirea unui computer.

Problemele au fost generate si de faptul ca nu se putea vizualiza raspunsul corect, candidatul fiind informat doar daca raspunsul pe care il daduse era corect sau eronat.

Proba teoretica e mult mai greu de fraudat acum, cand fiecare candidat primeste un cod unic pe baza carora ii vin intrebarile pe calculator, iar examenul e filmat.

Pentru a-i ajuta pe candidati, pe site-ul www.drpciv.ro a fost postata o aplicatie care simuleaza o serie de chestionare auto similare celor din testele de la examinare. Practic, aceasta simulare include aceleasi intrebari care sunt folosite la elaborarea testelor de la proba teoretica.

In total, exista 3.000 de intrebari care pot fi repartizate celor ce dau examenul, putand fi sustinute si in engleza, franceza, germana sau maghiara, acestea din urma in localitatile in care numarul etnicilor maghiari depaseste 20%.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...