Începând din 2019 si până în 2023, compania Enel X România, o divizie globală a Enel, a publicat un plan de dezvoltare ce presupune crearea de “benzinării electrice”.

statii de incarcare enel x

Reprezentanţii companiei au anunţat că intenţionează să opereze 2500 de astfel de puncte de încarcare pentru maşini electrice. Pentru început, în 2019 vor fi date în folosinţă 300 de staţii de alimentare pentru maşinile electrice, în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

Punctele de încarcare vor fi realizate în parteneriat cu centre comerciale, hoteluri şi restaurante. Aceste obiective nu trebuie să contribuie decât cu spaţiile de parcare, restul investiţiei fiind suportată de Enel X.

Iniţiativa companiei este lăudabilă şi poate constitui un impuls atât pentru vânzările de automobile electrice dar şi pentru alte companii care să urmeze acest exemplu. Nu ar fi exclus ca în curând şi benzinăriile clasice să intre pe această nişă. Până la urmă automobilele electrice vor deveni populare şi astfel se va putea compensa scădea vânzărilor de produse petroliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...