Dupa ce ABS-ul a devenit dotare standard si obligatorie din 2009, acum a venit randul unui nou sistem de siguranta sa fie prezent pe toate masinile produse in Uniunea Europeana. Sistemul electronic de stabilitate, cunoscut mai mult sub forma acronimului ESP, va deveni la randul sau obligatoriu incepand cu 1 noiembrie. Aceasta decizie a fost adoptata de catre Parlamentul European, in prima jumatate a anului 2011, si urmareste minimizarea numarului de accidente rutiere si implicit a numarului de victime.

ESP a fost dezvoltat initial de firma germana Bosch si a echipat pentru prima oara modelul Mercedes Clasa S, in 1995. De altfel, S Klasse a fost un adevarat deschizator de drumuri pentru multe dotari ale masinilor contemporane. Consacrarea ESP-ului a fost sustinuta tot de un model Mercedes, Clasa A, care a reusit sa treaca de “testul elanului” abia dupa ce a fost echipat cu acest sistem de control al stabilitatii.

Noi asteptam cu mare interes primul Logan cu ESP; acest sistem nu va fi o noutate absoluta in gama Dacia, versiunea de top a modelului Duster avand aceasta dotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...