Dacia (grupul Renault de fapt) a prezentat masina cu care va participa anul acesta la Trofeul Andros de la Val Thorens din perioada 3-4 decembrie si care prefigureaza viitorul model al companiei de la Mioveni. Denumita Lodgy Glace, masina are tractiune integrala si a fost preparata de Renault Sport Technologies (RST) special pentru acest eveniment. Practic, prin aceasta participare Dacia de anunta oficial ca va lansa in curand (mai precis la salonul auto de la Geneva 2012) un MPV (multi purpose vehicle) se va numi Lodgy si nu Popster cum a fost vehiculat pana acum!

Varianta de promovare a acestui nou model este aceeasi ca la Duster, care a debutat la acelasi Trofeu Andros. Momentan putem doar sa ne facem o idee despre caroserie deoarece masina de strada va arata cu totul altfel! Despre partea mecanica avem certitudinea ca nicio componenta de la Lodgy Glace nu va ajunge pe masina de serie.

Dacia Lodgy Glace va fi echipata cu acelasi motor V6 al familiei Renault-Nissan, care acum produce 355 cai putere si va fi cuplat la o cutie de viteze secventiala cu sase trepte. Ca si in cazul Dusterului, noul model va fi pilotat de binecunoscutul pilot si multiplu campion de Formula 1, Alain Prost.

Daca ar fi sa anticipez, la anul Dacia va participa cu Lodgy si la raliu Pikes Peak! Important este ca Dacia a venit in sfarsit cu noutati concrete privind viitorul model al gamei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...