Noutati auto

Facelift pentru Mercedes C-Klasse

Modelul, care a adunat un milion de unitati vandute din martie 2007, a primit un facelift. Consuma cu 31% mai putin si dispune de 10 noi sisteme de asistare pentru siguranta

Mercedes- Benz C- Klasse este modelul de volum al constructorului din Stuttgart. A aparut prima oara in 1982, dar primul C-Klasse care a contat cu adevarat a aparut in 1993. Actualul model a fost lansat in 2007, dar acum a venit rindul noii generatii. S-ar putea spune ca e vorba de un facelift, dar dupa ce auzi ca Mercedes-Benz a folosit peste 2.000 de componente noi se poate vorbi de noul C- Klasse.

Arata altfel decat vechiul model, este burdusit cu ultima tehnologie si, bineinteles, respecta cele doua conditii de baza pe care fiecare constructor trebuie sa le indeplineasca atunci cind lanseaza ceva nou pe piata: sa polueze si sa consume cit mai putin. Despre noul C-Klasse, germanii spun ca este cu 31% mai eficient.

9 versiuni de putere

Motorizarile abunda. Toate sunt prevazute cu tehnologia Blue Efficiency si cu sistemul Start&Stop cu exceptia unei singure versiuni: C300 CDI 4 MATIC. Patru variante de putere pentru propulsoarele pe benzina (156, 184, 204 si 306 CP) si cinci versiuni in cazul motoarelor diesel (120, 136, 170, 204 si 231 CP).

Consum diminuat cu 31%

Greu de ales pentru un drive-test! Normal, te tenteaza varianta cea mai puternica. C 350, V6, 306 CP. Un motor extrem de puternic, acompaniat cu o transmisie automata in 7 trepte. Masina merge intr-un fel si culmea este ca nu consuma mult, desi vorbim de un propulsor de 3.5 litri. Mercedes-Benz spune ca a fost redus consumul, datorita ultimei tehnologii aplicate, cu 3,1 litri! Consumul mediu este de doar 6,8 litri! Asta, la cartea tehnica. In realitate, cu un condus sportiv pentru ca nu poti rezista tentatiei, se mai adauga 2 litri la consum. Oricum, bine de tot!

Trecem la o varianta paminteana. C 200, 136 CP, diesel. O versiune mult mai cautata pentru ca birurile catre stat scad semnificativ. Si consumul de motorina a scazut dramatic: 4,8 litri/ 100 km. Nu mai ai atata putere, dar tot Mercedes ramine! Cu o tinuta de drum impecabila.

35.216 euro (TVA inclus) este pretul de pornire pentru un Mercedes-Benz C 200 CDI Blue EFFIENCY 136 CP

Plusuri. Internet la bord

C- Klasse face parte din clasa medie, insa interiorul masinii se situeaza la nivelul unei clase superioare. Materialele folosite sunt dintre cele mai bune, plasticele sunt moi, iar finisarile au fost realizate fara cusur. La capitolul tehnologie, C- Klasse este la inaltime. Display-ul central poate realiza conexiune la internet datorita sistemului multimedia Comand Online. Acesta functioneaza atunci cind masina este oprita.

Romania mai are de asteptat insa! 10 sisteme de siguranta activa si de asistenta sint acum disponibile pe noul C- Klassse. Attention Assist (detectarea oboselii), Distronic Plus (masina franeaza singura), asistenta pentru faza lunga adaptiva si pentru unghiul mort, pentru mentinerea benzii de rulare, pentru afisarea limitelor de viteza. Nu putea lipsi sistemul pentru ghidarea la parcare.

Minusuri. Masina scumpa pentru darile la stat

Modelul testat nu e ieftin deloc, dar cine are bani pentru o masina premium e interesat prea putin cu cat contribuie la stat in fiecare an. Sigur, clientii pot opta pentru o motorizare decenta, in special romanii, foarte atenti la costurile colaterale.

Sursa: Gsp.ro

S-ar putea să-ți placă și...