Noutati auto

Ferrari 458 Spider va fi lansat la Frankfurt. 10 romani au facut deja comenzi!

Noul Ferrari 458 Spider prima berlineta din lume cu motor amplasat in zona centru-spate, echipata cu un acoperis rigid retractabil, va debuta la Frankfurt Motor Show in septembrie. Oficialii companiei Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari in Romania, au anuntat ca 10 astfel de modele fost deja vandute inca din vara anului trecut, atunci cand s-au facut publice primele teste.

Senzualul bolid decapotabil Ferrari 458 Spider este deja vedeta printre romanii cu buzunare largi si pline. Asta in ciuda faptului ca nu a putut fi vazut decat in fotografii sau filme de prezentare pentru ca lansarea oficiala va avea loc la expozitia auto din Germania, care va incepe pe 15 septembrie. Conform importatorului Ferrari in Romania, Forza Rossa a primit o cota de 12 astfel de masini, care pot fi livrate cel mai devreme anul viitor. Dintre acestea, 10 sunt deja vandute, iar cele doua ramase cu siguranta nu vor intarzia sa isi gaseasca stapani.

Noul 458 Spider se alatura modelului 458 Italia, largind astfel gama automobilelor Ferrari cu motor V8 amplasat central-spate. Modelul ofera noi solutii ingenioase, manevrabilitate si performante in configuratia decapotabila. Automobilul este echipat cu un „hard top” retractabil. Bolidul Ferrari este propulsat de un motor V8, de 4.5 litri, cu injectie directa si aspirat normal. Motorul a fost desemnat „International Engine of the Year” in 2011 pentru excelenta tehnologica in ceea ce priveste reactivitatea, performanta si rafinamentul. Puterea este transmisa la sol prin ingeniosul dublu-ambreiaj Ferrari tip F1 cu palete de schimbare a vitezelor ce functioneaza prin sofisticatul E-Diff care, la randul sau, este integrat la sistemul de control al tractiunii F1-Trac si la ABS-ul de inalte performante pentru un maxim de manevrabilitate dinamica.

Conform scuderiei italiene, cateva din caracteristicile masinii, precum reglajul electronic al pedalei de acceleratie sau miscarea suspensiei multilink, au fost calibrate special pentru a garanta cea mai mare sportivitate si o placere a pilotajului unica in configuratia decapotabila, in acord cu traditia modelelor Spider de la Maranello. Chiar si sunetul motorului a fost modificat pentru ca ocupantii masinii sa fie absorbiti in totalitate de experienta unica a conducerii unui Ferrari decapotabil.

Fabricat integral din aluminiu, acoperisul rigid al 458 Spider ofera mai multe avantaje fata de traditionalul „soft-top” precum greutatea (25 kg mai usor) si timpul de deschidere (doar 14 secunde). Integrat in linia masinii, acoperisul rigid a fost conceput sa incapa in compartimentul situat chiar in fata motorului, fara sa compromita in vreun fel aerodinamica sau performantele masinii.

Culmea este ca pretul exact al noului Ferrari 458 Spider nu a fost inca anuntat. Prin urmare, romanii care au comandat masina au platit avansul in baza unor estimari. Conform presei specializate vest-europene, pretul bolidului ar trebui sa fie undeva intre 210.000 si 230.000 de euro.

Sursa: Capital.ro

S-ar putea să-ți placă și...