Ford a pregatit un MPV (multi purpose vehicle), construit pe platforma lui Fiesta, care in maxim doi ani va inlocui actualul model Fusion. Singurul concurent existent in prezent pe piata este Opel Meriva, care imparte aceeasi platforma cu Opel Corsa, concurent direct al modelului Fiesta.

Un detaliu foarte interesant, ce poate fi remarcat si in imaginile de mai jos, este lipsa stalpului central pe ambele parti ale masinii. Oficialii companiei americane au declarat ca aceasta caracteristica va asigura un acces foarte facil in habitaclu, fara a face vreun compromis in privinta securitatii.

Legat de propulsoare, pana in prezent s-a mentionat doar un motor turbo pe benzina, in trei cilintri si cu o capacitate de numai un litru, fara a specifica puterea dezvoltata de acesta (cel mai probabil va fi in jur de 90 CP). Cu siguranta, la momentul intrarii in productie, va fi disponibil si, cel putin, un motor Diesel de capacitate mica.

Cu o lungime totala de peste 4 m si o platforma de incarcare de aproximativ 2,35 m lungime (cand este rabatat si scaunul pasagerului din fata), Ford B-Max promite de fie o masina foarte versatila.

Un aspect care ar trebuie sa ne bucure este faptul ca B-Max va fi produs la uzina Ford de la Craiova, incepand din 2013. Tot la Craiova se vor produce si motoarele turbo de un litru, care vor echipa si alte modele ale producatorului american. Se estimeaza ca la Craiova se vor produce 250.000 de astfel de propulsoare, pe an.

Galerie foto Ford B-Max

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTA2OTEwNTUwMjI2MjYzNzY3OTg5L2FsYnVtaWQvNTU3OTA3MzA4NDE5MzUwNDk0NT9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...