Criza economica din Europa isi pune clar amprenta si asupra domeniului auto, prima consecinta a acesteia fiind scaderea cererii de automobile noi. Automat producatorii auto sunt obligati sa reduca productia, ceea ce inseamna ca o parte din muncitorii din fabrici vor intra in somaj, cel putin pentru o perioada.

Purtatorul de cuvant al diviziei europene a companiei Ford a anuntat ca 4000 din cei 6200 angajati ai fabricii din Valencia, Spania vor sta acasa timp de 39 de zile, aceasta masura fiind dictata de scaderea cererii atat din Spania cat si din Europa. Cu aceasta ocazie, la fabrica din Valencia, Ford va face tranzitia de la productia modelului Fiesta catre noile Ford Kuga si Transit Connect.

Analistul german Juergen Pieper de la Bankhaus Metzler estimeaza ca situatia se va inrautati pe “batranul continent” si alti producatori de automobile vor fi nevoiti sa faca reduceri de personal, fie ele temporare sau permanente. Deja grupul PSA (Citroen, Peugeot) a anuntat ca va disponibiliza 3500 angajati, in timp ce Renault si GM au declarat ca vor suspenda temporar productia la cateva fabrici din Spania si Franta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...