General Motors anunta azi ca Dan Akerson se retrage din functia de Presedinte si CEO al companiei pe data de 15 Ianuarie 2014 si va fi inlocuit de catre Mary Barra, aceasta devenind prima femeie ce va detine aceasta pozitie intr-o astfel de companie luand in considerare posturile similare din industria auto.

In varsta de 51 de ani, Mary Barra, actualmente vicepresedinte executiv pe departamentele Dezvoltare Globala a Produselor precum si Achizitii si Aprovizionare, a fost aleasa de catre Consiliul de Administratie pentru a deveni  urmatorul CEO alaturandu-se de asemenea Consiliului GM.

Dan Akerson, ajuns la varsta de 65 de ani, va fi urmat de Theodore Solso in functia de Presedinte GM fiind numit de asemenea de Consiliu, fiind membru alacestuia inca din Iunie 2012, avand o functie anterioara de Presedinte si CEO la Cummins Inc.

Mary Barra are 33 de ani de experienta in cadrul GM si a detinut o serie de pozitii in cadrul personalului superior de conducere dar si in departamentele de fabricatie si inginerie. General Motors o descrie ca fiind geniul din spatele actualei reveniri a firmei pe piata auto, revitalizand procsul de dezvoltare a produselor avand ca rezultat produse noi ce au fost bine primte de public.

Echipa de Management reinoita o are de asemenea in componenta pe Dan Ammann, vicepresedinte executiv si ofiter sef financiar, fiind numit presedinte al companiei in aceasta directie si va fi responsabil de managerierea operatiunilor regionale ale companiei peste tot in lume. Seful GM al regiunii nordice americane, Mark Reuss, o va inlocui pe Mary Barra pe functia de vicepresedinte executiv pe departamentele Dezvoltare Globala a Produselor si pe departamentul Achizitii si Aprovizionare.

Actualul vicepresedinte senior, Alan Batey, departamentul Chevrolet Global si cel al Vanzarilor si Marketing U.S., il va inlocui pe Reuss ca Vicepresedinte Executiv si Presedinte pe America de Nord. In cele din urma, Steve Girsky, vicepresedinte, departamentulStrategie Corporativa, Dezvoltarea Afacerilor si Planificare Globala a Produselor va urca ierarhic pe un post de Consilier Senior inainte sa paraseasca compania in aprilie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...