Cu ocazia  conferintei TED din luna martie, Google a anuntat ca lucreaza la un proiect de dezvoltare a unei masini care nu are nevoie de sofer. Liderul acestui proiect, Sebastian Thurn, a precizat ca inlocuirea soferilor umani ar putea salva anual un milion de vieti omenesti, care se pierd in accidentele rutiere.

Masina pe care Google testeaza acest sistem este o Toyota Prius, echipata cu foarte multi senzori si un software special dezvoltat de firma americana. Pana acum, masina de test a parcurs 225.300 km si, din fericire, nu a fost implicata in niciun accident.

Ideea masinii care se conduce singura nu apartine celor de la Google; s-au mai gandit si altii inaintea lor la acest lucru si chiar si-au pus in practica ideile insa momentan nu cred ca lumea este pregatita pentru asa ceva. Daca ar fi sa accept sa merg cu o asemenea masina, Google ar fi printre putinele firme in care as avea incredere, ca si producator! In niciun caz Microsoft 🙂

TED este unul dintre cele mai prestigioase conferinte in care se tin prezentari foarte interesante, pe cele mai diverse teme. Detalii aici.

Filmuletul cu subtitrare in romana poate fi vizualizat si aici: http://blog.ted.com/2011/03/31/googles-driverless-car-sebastian-thrun-on-ted-com/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...