Noutati auto

Grecia mai poate cumpara petrol doar de la iranieni. Restul lumii refuza sa le mai vanda de teama incapacitatii de plata!

Situatia dramatica in care se afla Grecia pare sa se inrautateasca pe zice trece si sa se transforme intr-o tragedie, in ciuda schimbarilor guvernantilor din ultimele zile. O ultima lovitura primita de statul grec a venit din partea companiilor petroliere care refuza sa le mai vanda petrol de teama intrarii tarii in incapacitate de plata. Ca si cum nu era suficient ca grecii aveau una din cele mai scumpe benzine din Europa, acest eveniment va determina o noua crestere a preturilor produselor petroliere.

Singura tara care mai este dispusa sa vanda petrol grecilor este Iranul, care oricum este impotriva “curentului” politic mondial. Sa vedem ce vor avea de zis Uniunea Europeana si NATO despre aceste relatii comerciale, deoarece Iran-ul tocmai ce a fost sanctionat de aceste organisme deoarece se crede ca dezvolta armament nuclear; implicit statele membre NATO si EU nu au voie sa intretina relatii comerciale cu statul arab.

Sunt curios cat va mai dura pana vor aparea primele stiri despre contrabanda cu benzina/motorina/petrol din Grecia. Daca Romania ar fi avut granita comuna cu Grecia, sigur s-ar fi gasit cativa intreprinzatori locali dornici sa-i ajute pe eleni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...