Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anutat ca Guvernul ar putea hotari sa introduca o taxa de poluare pentru toate masinile din Romania (practic un nou impozit), care sa inlocuiasca actuala taxa de poluare. Domnia sa a precizat ca ideea nu-i apartine, ci un membru al comisiei interministeriale a propus aceasta varianta in discutiile pentru mult anuntata modificare a taxei de poluare existente.

Aceasta idee privind impozitarea masinilor in functie de norma de poluare nu este deloc noua si nici nu a fost inventata de membrii Guvernului Romaniei. In unele tari din Europa functioneaza de mult timp astfel de legi iar pentru o masina, cu cat este mai veche, cu atat sunt mai mari impozitele si asigurarile. Un exemplu concret este Anglia, unde majoritatea masinilor mai vechi 10 ani costa sub 1000 de euro.

Motivele principale pentru care sunt convins ca o astfel de initiativa nu va fi adoptata in urmatorul an sunt urmatoarele:

  • parcul de masini din Romania inca este invechit si multi posesori de automobile ar plati astfel taxe foarte mari pentru masini care valoreaza foarte putin
  • 2012 este an electoral si o astfel de masura ar crea o mare problema de popularitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...