taxa de poluare 2017Guvernul Romaniei pregateste o noua varianta a taxei de mediu care va inlocui prezentul timbru de mediu.

De-a lungul timpului, taxa de poluare a avut diverse metode de calcul si tot atatea nume insa de fiecare data unii posesori de autoturisme au contestat-o si au reusit sa-si recupereze banii platiti. Principalul argument pentru care cei curajosi au castigat in instanta a fost faptul ca aceasta taxa este discriminatorie si nu respecta principiile legislatiei europene.

Noua taxa de poluare, conform unor surse guvernamentale citate de cursdeguvernare.ro, va respecta principiul taxarii proportionale cu cat se polueaza. Cea mai corecta modalitatea de a ajunge la acest obiectiv este ca pretul combustibilului sa includa si o componenta care va fi directionata catre Ministerul Mediului. Astfel, orice sofer care alimenteaza in Romania va plati pentru cat polueaza. Nici cei care tranziteaza tara noastra nu vor fi scutiti deoarece, inevitabil, vor alimenta de la benzinariile romanesti.

Conform informatiilor pe care le avem, varianta actuala ar fi adaugarea unei taxe de 5 bani la fiecare litru de benzina si motorina.

Singura problema cu noua taxa ar fi ca toti cei care au platit deja taxa de mediu in diversele formei ale ei vor dori, pe buna dreptate, sa o recupereze. Se pare ca impactul bugetar a fost deja calculat si ar fi in valoare de 1,45 miliarde de euro. Desigur, Guvernul stie care este consumul anual de combustibil si sigur a facut calculul timpului necesar pentru acoperirea acestui potential minus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...