Maşina cu motor pe hidrogen a fost de mult timp prezentată ca o alternativă eco la motorizările termice utilizate la scară largă până în prezent. Deşi tendinţa actuală este de perfecţionare a maşinilor electrice, Hyundai a scos pe piaţă primul său SUV cu motor pe hidrogen.

Hyundai Nexo cu motor pe hidrogen

Hyundai Nexo este un SUV cu tracţiune faţă ce rulează exclusiv cu hidrogen iar în urma consumării acestuia rezultă doar vapori de apă.

SUVul coreean are un motor pe hidroge de 163 cai putere ce-i asigură o autonomie de 612 km. Conform celor care au testat acest model, Hyundai Nexo se conduce ca o maşină electrică.

Dezavantajele modelului Nexo sunt preţul de achiziţie (58.000 $ în SUA) şi costul unui plin de hidrogen (80$). Momentan acest SUV cu motor pe hidrogen este disponibil doar în Statele Unite ale Americii. Producătorul nu a precizat dacă va vinde acest model şi pe alte pieţe.

În afară de faptul că foloseşte hidrogenul pe post de combustibil, Hyundai Nexo este o maşină normală ce oferă toate funcţionalităţile unui automobil modern. Printre acestea ni s-a părut interesantă opţiunea de parcarea cu ajutorul unei telecomenzi.

Mai jos puteţi urmări un review al lui Hyundai Nexo cu motor pe hidrogen

Test Hyundai Nexo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...