Desi initial s-a precizat ca anvelopele All-Seasons sunt bune pentru utilizarea pe timp de iarna, o noua interpretare a ordonantei privind obligativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna pe timpul sezonului rece a fost oferita zilele acestea de catre Florian Coman, directorul Autoritatii Rutiere Romane. Domnia sa a declarat pentru Agerpres:   “Expresia all-seasons este generala. Sunt considerate de iarna anvelopele care pe langa expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie s? aiba si anumite semne, respectiv, un fulg de nea si o creast? alpina. Repet insa, vor fi date amenzi celor care ingreuneaza circulatia din cauza faptului ca nu sunt echipati de iarna”.

De asemenea se mai precizeaza ca service-urile si vulcanizarile auto trebuie sa elibereze soferilor un certificat care sa ateste ca anvelopele montate sunt de iarna. Daca se elibereaza acest certificat iar anvelopele nu sunt de iarna, amenda pe care o primeste conducatorul auto va fi achitata de catre service sau vulcanizare.

Intre 1 noiembrie si 1 martie soferii au obligativitatea sa echipeze autovehiculele cu anvelope specifice sezonului rece. Nerespectarea acestei directive va fi sanctionata cu amenda de pana la 4.000 lei si retinerea certificatului de inmatriculare, in cazul in care se produc accidente sau se ingreuneaza circulatia pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...