In a doua parte a anului viitor ar putea incepe lucrarile la centura ocolitoare a municipiului Bacau, cu o lungime de aproape 30 km.

Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, aflata intr-o vizita la Bacau. Conform unui comunicat remis de MInisterul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat ca licitatia pentru executia centurii va fi lansata in luna martie 2012, urmand ca semnarea contractului sa aiba loc, cel mai probabil, in luna iulie.

“Vom lansa licitatia pentru executia lucrarilor la centura Bacaului in martie anul viitor, iar contractul va fi semnat cel mai probabil in luna iulie. Centura va avea profil de autostrada, fiind prima autostrada din Moldova”, a declarat ministrul Boagiu.  Potrivit ministrului, valoarea estimata a centurii este de 142,4 milioane de euro, fara TVA.

Pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi ?i Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se mentioneza la acest proiect, aflat in stadiu de pregatire, ca va avea 30,8 km, 16 poduri ?i 15 pasaje. Conform sursei citate, termenul de executie este estimat la 30 de luni de inceperea lucrarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...