Inmatriculari in crestere in 2012Inmatricularile de vehicule noi au ajuns, in primele sase luni din 2012, la 148.824 de unitati, in crestere cu 37,3%, comparativ cu perioada similara din anul anterior, releva datele Institutului National de Statistica, publicate vineri.

Potrivit sursei citate, in perioada ianuarie-iunie a.c., inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat o crestere cu 39,3%, fata de primul semestru din 2011, pana la 111.228 unitati, iar inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 31,7% si au ajuns la 37.596 unitati.

Numarul de autoturisme noi inregistrate a inregistrat un salt de 64,7%, pana la 107.414 unitati, in primul semestru al anului in curs, in ce inmatricularile de autobuze si microbuze au consemnat un salt de 49,8%, iar la mopede si motociclete o crestere de 7,8%, fata de trimestrul al doilea din anul anterior.
Datele INS arata ca, in trimestrul secund din 2012, in ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria autocamioane, cu 34,3%.

Totodata, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 18,8%, in perioada analizata, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor s-au majorat cu 11,4%.

Datele INS au avut la baza informatii furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

In cadrul statisticii s-au luat in calcul vehicule noi fabricate in tara sau in alte tari si vehicule de ocazie importate, vehiculele vandute in leasing inmatriculate, sunt inregistrate ca inmatriculari noi. Pe de alta parte, nu sunt cuprinse in statistica reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

SURSA: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...