Ordonanta de urgenta privind obligativitatea cauciucurilor de iarna a trecut recent de Senat. Forma actului legislativ a ramas, in mare, cea propusa de Guvern, parlamentarii adoptand doar cateva mici modificari.

Cea mai importanta schimbare este cea privind daunele produse infrastructurii rutiere ca urmare a utilizarii de anvelope de vara pe timp de iarna. Potrivit variantei initiale, acestea urmau sa fie suportate de societatea de asigurare la care era asigurat vehiculul vinovat.

In cazurile in care plafonul maxim de despagubire era depa?it, administratorul drumului urma sa-?i recupereze banii de la conducatorul auto; senatorii au decis eliminarea acestei ultime prevederi. Parlamentarii au mai hotarat ca obligativitatea utilizarii de anvelope de iarna sau de alte echipamente antiderapante (in cazul vehiculelor de transport marfa, a microbuzelor ?i autobuzelor) sa fie in vigoare doar pe sectoarele de drum semnalizate in mod corespunzator.

Cu alte cuvinte, exista foarte mari sanse sa apara un nou indicator rutier in Romania care s-ar putea numi „sector de drum pe care este necesara utilizarea anvelopelor de iarna”. Cam asa cred ca ar putea fi semnalizate „in mod corespunzator” numite sectoare de drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...