Euro NCAP a prezentat masinile clasate cel mai bine la testele din 2018.

Mercedes Benz Clasa A

In categoria compactelor (masini mici de familie), cel mai bun rezultat al anului 2018 a fost obtinut de Mercedes Benz Clasa A. Hatchback-ul producatorul de la Stuttgart a obtinut procentaje de 96%, 91% si 92% la categoriile “Pasager adult”, “Pasager copil”, respectiv “Protectia pietonilor”. Cel mai slab punctaj a fost 75% la capitolul “Safety Assist” (ro: asistenta pentru siguranta).

Lexus ES

Primul loc la categoria “Masini mari de familie” este ocupat de Lexus ES. Limuzina japoneza a fost punctata cu 91%, 87%, 90% si 77% la categoriile “Pasager adult”, “Pasager copil”, “Protectia pietonilor”, respectiv “Safety Assist”.

Hyundai Nexo

Modelul Hyundai Nexo a dominat categori SUV-urilor mari obtinand 94%, 87%, 67% si 80% la categoriile “Pasager adult”, “Pasager copil”, “Protectia pietonilor”, respectiv “Safety Assist”. Modelul coreenilor, Nexo, este special si deoarece are motorizare cu hidrogen.

Evident, toate cele trei masini au primit un rating de 5 stele NCAP. Pentru prima oara, Euro NCAP a acordat si titlul de cea mai sigura masina la categoria modele electrice. Medalia de aur a fost adjudecata de Lexus ES 300h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...