taxa noua de poluare in 2018
taxa noua de poluare in 2018

Ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat ca intentioneaza sa impoziteze suplimentar masinile cu norme de poluare Euro 2, Euro 3 si Euro 4.

Conform doamnei ministru, in calculul noii forme de impozitare se vor lua capacitatea cilindrica, norma de poluare si emisiile de CO2. Inca nu se stie exact formula de calcul si nici cum se va implementa aceasta masura dar este cert ca ea va intra in vigoare in viitorul apropiat. Oficial, prin noua taxa se doreste imbunatatirea calitatii aerului, sporirea sigurantei pe drumurile publice si adunarea de fonduri pentru viitoarele programe “Rabla” prin care Guvernul doreste sa ajute romanii sa achizitioneze masini noi.

Declaratia doamnei ministru: “Cu siguranţă nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei şi care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plăteşte un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2 pe care le produce fiecare maşină”.

Cert este faptul ca noua forma de taxare se va aplica tuturor masinilor pentru a evita problemele legale aparute cu taxele de poluare anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...