Conform Capital.ro, astazi, Renault organizeaza primul test oficial desfasurat in Romania cu doua dintre vehiculele sale electrice: Kangoo Express ZE si Fluence ZE.

La eveniment si-a anuntat participarea si ministrul mediului, Laszlo Borbely. Dovedindu-si sprijinul pentru masinile cu propulsie electrica, ministrul a anuntat cu cateva zile in urma ca, din aceasta saptamana, programul “Rabla” va putea fi accesat si de cei care doresc sa cumpere autovehicule electrice, acestia primind in locul unei masini casate sase vouchere.

Laszlo Borbely a mentionat si ca Ministerul Mediului ii va sprijini pe cei care doresc sa achizitioneze masini electrice, chiar daca nu au masini de casat,  prin acordarea unei facilitati de pana la 25% din pretul masinii, dar nu mai mult de 5.000 de euro. Conform ministrului, „cei care vor dori sa cumpere autovehicule electrice si caseaza masini vechi vor primi sase vouchere, si nu unul ca pentru programul obisunuit, ceea ce inseamna peste 5.000 de euro.

De fapt, asta inseamna diferenta de pret intre o masina cu combustibil si una electrica. In plus, celor care nu vor participa la Programul «Rabla» o sa le acordam o facilitate de 25% din pretul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro”.

In Franta, Renault Kangoo Maxi ZE (5 locuri) este comercializat la un pret de 17.000 de euro (exclusiv bonusul ecologic 5.000 de euro) dar bateriile sunt oferite in leasing contra unei rate lunare de 72 de euro. Flunece ZE costa, tot in Franta, 21.300 de euro (exclusiv bonusul ecologic 5.000 de euro) la care se adauga contravaloarea bateriilor (79 Euro/luna).

Sursa: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...